Uncategorized

Viron kisoihin valmistautuminen

Tartun ”Kuldne Karikas 2015” lähestyy! Eli Viron, Tartun kynsi- ja ripsikisat.
Näihin kisoihin lähdettiinkin vähän äkkiä ja idealla-”oliskohan tähän kevääseen jotain kisoja?” Ja löyty!
Kisoja kannattaa alkaa kaivelemaan esim. Facebookista. Se on todella hyvä nykypäivän etsintäpaikka. Kannattaa myös hiukan ottaa selvää kuka on missäkin maassa kisojen järjestäjä tai jonkin tuotesarjan omistaja. Heiltä saa informaatiota kisoista ja messuista. Myös yhteisöiden ja ryhmien etsiminen nimellä ”Nail Competitions”, on hyvä alku.
Seuraava askel etsinnöillesi on tietenkin kisoihin tutustuminen. Niin joo, ja englantia on vaan pakko osata, muuten olet aika jumissa…
Itse kuulin Tallinnan kisoista (jotka ovat syksyllä) kolleegoiltani. Sitä kautta nappasin kisajärjestäjän facekaveriksi ja avot! Kävin heidän sivuillaan ja sitten tuli eteen tämä:

http://www.beautyfactory.ee/

Ja nämähän on aina kivoja, kun ei ole englanniksi ja ei oikein tuo Viro ole mun vahvuuksia. Mutta, tuosta nyt ehkä pöllömpikin tajuaa, että joku rekisteröinti. Siihen siis click, ja seuraava aukeaa!
Nyt puhutaan mun kieltä. Sieltä aukeaa päivämäärät, paikka ja säännöt.

http://www.beautyfactory.ee/#!eesti-karikas-2015/c1d2f

Seuraava ongelma: Jos et ole hirveästi kisannut ovat nuo Eestin ja Venäjän-kieliset säännöt ehkä hiukan liikaa. Tästä pääsemme taas ihanaan Facebookiin: Laitoin viestiä Tatjana Popovalle-joka järjestää näitä kisoja- ja kysyin ensinnäkin, että onko kisoja ja saisiko sääntöjä englanniksi ja ennen kaikkea; mahtuuko vielä mukaan?!
Jos kisajärjestäjät yhtään omaa parastaan ajattelevat, ovat he erittäin mielellään avuksi sinulle ja kertovat kisoista. Jokainen kuitenkin haluaisi kisoihinsa mahdollisimman suuren osallistujamäärän ja aina on parempi, jos osallistujia tulee muualtakin maailmaa.
Itse tuosta vilaisin vain sääntöjä, että ovat aika lailla samanlaiset perus säännöt ja kaksi kättä tehdään aikaan 2,5h. En siksi viitsinyt sääntöjä englanniksi pyytää, mutta Tatjana laittoi minut ystävällisesti listalle ja laskua kehiin.
Tuota selatessani huomasin, että Tartussa on jos monenmoista muutakin kisaa. Harmi vain, kun aika ja mallit eivät riitä muihin. Löysin sieltä kuitenkin ripsikisat, joten innostin heti Miran mukaan kisoihin! Ja tietenkin oma äijä kuskiks! Nyt meitä sitten lähtee iso ryhmärämä Viroon sekoilemaan! 😛

Kuitenkin, ennenkuin rekisteröidyt mihinkään kisaan, ota selvää majoituksesta ja liikkumisesta.
Tallinna nyt on tuossa lähellä ja helposti, ja Tartuun pääsee parin tunnin ajomatkalla.

No mitäs tämä lysti sitten maksaa?
Kisoissa on sellainen inhottava puoli, että rahaa palaa ja paljon! (Tämän jälkeen, ette enää ihmettele, miksi en käy lomareissuilla.) Bensat tai bussimatkat, majoitus ja Viroon siirtyminen. Lähdetään nyt siitä, että meitä lähtee Minä+mies/kuski ja malli, ja Mira ja malli. Siinä onkin viisi henkeä, eli autolla mennään. Minulla onneksi on uusi diesel-auto, joten dieseliin ei rahaa paljoa mene. Ja tämä mahdollistaa myös Viron viinaostokset ja tankkauksen siellä! Jei! Myös kisapaikalle siirtyminen kamojen kanssa on autolla helpompaa. Suosittelen myös taksia.
Hotellit seuraavaksi kehiin ja valmista! Viro on sinänsä Suomalaisille kisamaana hyvä, koska kaikki on siellä halvempaa. Kunhan vain katsot, että saat hotellin tiettynä päivänä varattua. Hinnat siis selvillä ja kaikki varattu!

Pari yötä 4 tähden hotellissa: 362€ /viideltä hengeltä
Edestakas matkat halvimmalla lautalla auton kanssa 239€

Kisamaksut kahdelta (jotka muuten ovat Virossa mitättömät): 100€ 
Ensiviikolla lähdetään ja lisää juttua tulee! Tietenkin laitamme tulokset ja kuvia, mutta luulenpa, että tulen laittamaan tänne aika lailla asiaa myös meidän hauskan pidosta! 🙂

Saatat myös pitää...

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.