asiakaspalvelu, kisamatka, koulutus, rakennekynnet, yrittäjyys

Hintojen nosto osa 2.

Noniin, haluaisin selventää muutamaa asiaa edellisestä tekstistäni.
Ensinnäkin, kun kerroin tässä tapauksessa omista hintojeni nostosta, niin tarkoitin nyt realistisia vuosittaisia hintojen nostoja, eli palveluideni hinnat nousivat kauttaaltaan 2-5€. En siis tarkoittanut mitään älyttömia kymmenien eurojen hintojen nostoa. Ja sellaisen vinkin annan myös, että jos ne listat on täynnä etkä tykkää jotain palvelua tehdä, niin nosta sen palvelun hinta sellaiselle tasolle, ettei sinun tarvitse sitä tehdä tai sinua ei vituta tehdä sitä niin paljoa, kun niitä teet. Tällöin ei tarvitse asiakkaalle tarjota ei oota, vaan annat asiakkaan itse tehdä päätöksen haluaako hän edelleen palvelua.

Olen tosiaan tehnyt kynsiä vuodesta 2007 ja aika lailla tein niitä heti kokopäiväisesti niin paljon kuin koulun ohella pystyin. Olen myös aina ollut nopea tekemään kynsiä, joten 3 tuntia per setti oli oikeastaan vain ensimmäisten kynsien aikatauluja. Olen myös alusta asti ollut salongissa tekemässä kynsiä. Hintani ovat siis olleet aikalailla koko ajan hyvällä tasolla, enkä ole joutunut tilanteeseen jossa teen ensin kynsiä parilla kympillä jonka jälkeen ilmoitetaan asiakkaalle, että nyt ne oliski yhtäkkiä esim. 50€. Tuo on se inhottava tilanne harjoittelijoille, jonka valitettavasti vaan joutuu käymään läpi. Toki myös fiksu ihminen ymmärtää tuollaisen hinnan nousun, koska harjoittelet tekemään kynsiä ja kehityt koko ajan, eikä kukaan voi noin halvalla työkseen mitään tehdä. Aina myös löytyy niitä halpojen hintojen perässä vaeltajia ja ne nyt vain putoavat sitten pois listoilta. Ja faktahan on, että kukaan ei näitä asiakkaita halua…

Toiseksi, nuo kisamatkat. Kerroin kuinka paljon ne maksavat ja asiakas saattaakin tähän miettiä, että eihän niitä ole pakko tehdä! No ei niin olekaan. Tarkoitinkin kisamatkoilla sitä, että menen sinne kisaamaan, tekemään parhaita kynsiä ikinä ja niihin myös yleensä treenataan (itse en yleensä jaksa treenata…). Olen siis oppinut jotain, kehittänyt itseäni, tuonut mahdollisesti palkinnon mukanani ja tämä, tämä oppiminen ja itsensä kehittäminen, se on se mistä asiakkaani maksavat. Olisihan se myös todella outoa ja typerää olla esim. Suomen mestari ja tehdä edelleen niitä kynsiä jollain pilkkahinnalla. Asiakas näkee että teen kauniita ja kestäviä kynsiä jotka ovat aina vain parempia ja parempia. Olen pitänyt omaa työvireyttäni yllä käymällä kisamatkoilla, messuilla ja koulutuksissa. Näin ollen hinta määräytyy taas siihen osaamiseen, ei niinkään niihin kalliisiin kisamatkoihin. Näin asiakas saa myös rahoilleen vastinetta, koska käytän niitä rahoja taas siihen omaan koulutukseen. Ei niissä koulutuksissakaan ole pakko käydä, mutta kyllä niihin vaan kannattaa mennä. Jos et tee mitään edistääksesi omaa osaamistasi tai sinua ei edes kiinnosta, niin silloin olet väärällä alalla.

Suosittelen myös erittäin kovasti kaikkia käymään kisoissa! Niihin kannattaa osallistua jo ihan kokemuksena, mutta niistä myös oppii niin paljon! Kun osaat kisakynnen, ymmärrät silloin kynnen muodon ja näet kuinka kaunis kynsi voikaan olla. <3 Tai jos et uskalla mennä kisaamaan, niin mene edes kisakoulutukseen. Itse olen oppinut eniten kisakoulutuksista ja kisatilanteista. Niissä käydään läpi kynnen haluttu muoto, muotin asettelu jotta saat sen muodon ja aikataulu jolla saat sen kynnen valmiiksi. Nämä kaikki tekevät sinusta paremman ja nopemman tekijän.
Muistutan nyt myös silti siitä, että siellä salongissa et voi niitä kisakynsiä tehdä. Ne ovat sitten aivan eri asia kuin salonkityö, mutta opit kisakynsien kautta tekemään kaunimmat salonkikynnet nopeammin.
Kisamatkat ovat myös hauskoja! Niissä tapaa muita kollegoita ja meillä on ainakin mallieni kanssa ollut aina niin hauskoja reissuja. 🙂

Saatat myös pitää...

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.