jälleenmyynti, työnteko, yrittäjyys

Myyntityö

Tämä on varmasti asia, jossa jokaisen myyntityössä olevan pitäisi hiukan petrata. Eikö olisikin ihanaa, kun jokaiselle asiakkaalle saisit myytyä edes jonkun tuotteen? Jos myyt 20 eurolla päivässä, joka päivä, tienaat päivän tilin kuukaudessa, joka taas tarkoittaa, että saat näin vuoden lomarahat! Lomasi, loma-aikasi ja lomarahasi on näin ollen tienattu.

Otan tässä nyt esimerkiksi kosmetologin asiakastapaamisen ja voit soveltaa seuraavaa omaan työhösi.

  • Juttele asiakkaan kanssa hoidon tarpeista ja toiveista. Kerro asiakkaalle koko ajan mitä teet, paitsi hieronnan ajan voit antaa asiakkaan rentoutua.
  • Puhdistus. Puhdistaessasi asiakkaan kasvot, selitä hänelle millä putsaat. Mitä puhdistusemulsio ja kasvovesi sisältävät? Mihin tarkoitukseen ne ovat? Mitä asiakas käyttää itse kotona?
  • Kuorinta. Kaikki sama selitys, kun teet kuorinnan. Onko asiakkaalla kuorintaa? Miten hän sitä käyttää?
  • Teet hoidon ja kerrot myös sen vaikuttavista aineista, kuten ammattilaisen kuuluu, ja asiakkaan ihastuessa kyseiseen hoitoon, hän tulee uudestaan.
  • Hieronta. Hieronnan ajan voit olla hiljaa, eikä siinä muutenkaan ole mitään myytävää tuotetta. Muista kuitenkin, kun teet hieronnan todella hyvin, asiakas tulee juuri sen takia sinulle uudestaan!
  • Naamio. Tämän tietysti valitset asiakkaan ihon tarpeen mukaan. Myöskin erikoishoitoihin voi kuulua oma naamio. Älä kuitenkaan unohda: Onko asiakkaalla naamio kotona? Neuvo sen käytössä.
  • Loppuvoiteet. Loppuvoiteita valitessasi katsot tietenkin asiakkaan sen hetkesin tarpeen, mutta muista aina miettiä vaikka naamion vaikutuksen aikana, mikä olisi asiakkaalle hyvä voide kotiin.
  • Myynti. Hoidon loputtua ohjaat tietenkin asiakkaan kassalle. Jos et ole siihen jo valmiiksi ottanut tuotetta, haet sen nyt! Olet hoidon aikana miettinyt mitä asiakas tarvitsee juuri nyt tai mitä hän on itse toivonut ja on vailla. Otat tuotteen, esittelet sen ja kerrot, että tämä oli se josta puhuit ja laitetaan se mukaan! On sinun tehtäväsi muistaa ottaa tuote esille ja viimeistellä myynti kassalla. Asiakas ei itse edes välttämättä muista, että hänen piti jokin tuote ostaa. Muista myös aina antaa asiakkaalle jotain mukaan seuraavaa kertaa varten. Yleensä tämä on jokin tuote-esite tai sinun, ammattilaisen, tekemä lista kotihoitotuotteista. Tällöin asiakas jää makustelemaan tuotteita ja voi ottaa itsellensä tavoitteeksi ostaa jokaisen tuotteen pikkuhiljaa.
  • Uusi aika. Muista varata uusi aika! Älä päästä asiakasta pois ennen sitä! Voitte varata ajan samaan hoitoon tai eri hoitoon. Jos kasvohoitoihisi menee kaikkiin melkein sama aika, voit vain varata ajan ja miettiä itse parhaan hoidon asiakkaalle. Uudeen ajan varaaminen on myös myymistä!

Tämä kaikki mitä olet tehnyt hoidon aikana, ei ole vain myymistä, vaan se on myös hyvää palvelua! Tämä kaikki kertoo ammattitaidostasi ja asiakas on innoissaan, koska hän oli juuri niin ammattitaitoisella kosmetologilla ja hän tulee sinulle varmasti uudestaan!

Sovella näitä omaan työhösi ja menestyt! Kun käytät jotain tuotetta, muista puhua siitä ja kysellä mitä asiakas itse käyttää. Ota aina kassalla jokin tuote esille, näin saat sen parhaiten myytyä!

Näillä ohjeilla saat myytyä sen 20€/päivä ja vauhtiin päästyäsi huomaatkin, kuinka helppoa myyminen on!

Saatat myös pitää...

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.