elämä, hästäg, kynnet, some

#some

On tässä alkanut viime aikoina mietityttämään tämä Social Media.
Olen viime aikoina yrittänyt panostaa salongin someen ja kuvien ottamiseen. Varmasti kaikki ripsi- ja kynsialalla olevat tiedätte, kuinka sitä jossain kohtaa vain unohtaa ottaa niitä kuvia omista töistä. Duunista tulee niin rutiinia. Teet samaa joka päivä, ja kaikille suht samaa joka päivä. Tietysti jokaiselle asiakkaalle se tekemäsi työ on jotain ainutlaatuista, niinkuin sen kuuluukin, mutta jos tekee viisi asiakasta päivässä viisi kertaa viikossa, well, do the math. Jossain kohtaa sitä ei vaan enää muista tai jaksa ottaa kuvia.

No, nyt sitten olen oikein yrittänyt panostaa tähän somehommaan ja yritän ottaa kuvia ja laitoin salongille jopa oman Insta-tilin! Jep, nyt se on sitten yhtä helvetin hästägiä kaikki.
Ongelmaksihan tässä muodostuu taas kerran yrittäjän rajallinen aika. Tämän takia en varmastikaan ole tätä sen ihmeemmin ennen tehnyt.
Mun arkipäivä on aika lailla seuraavanlainen: Herään, yleensä 2-3 tuntia ennen töihin menoa, luen ja vastaan aamulla maileihin, yritän laittaa muistiin asioita mitä pitää tehdä tai muistaa tai muistaa vastata johonkin mailiin, mihin en sillä hetkellä tiedä vastausta. Maksan laskuja myös aamulla, koska illalla en vaan enää yksinkertaisesti kykene. Laitan aamulla itseni valmiiksi, käytän koirat ja lähden töihin. Kesällä kuljen pyörällä, mutta sama aika sinne töihin menee, menee sitten bussilla tai polkien. Eikä siinä vielä kaikki! Erittäin usein käyn ennen töitä postissa tai tukussa hakemassa tavaraa, koska päivällä ei ehdi.
Saavun töihin. Päivä on melkeinpä poikkeuksetta täynnä asiakkaita. Eli olet ainakin 7 tuntia kiinni kynsipöydässä ilman taukoja, koska aika on rahaa. Tähän väliin sen verran, että eroni jälkeen on ollut erittäin haasteellista ottaa eväät mukaan. Exäni teki yleensä ruokaa, joten minulla oli ruokaa. Mutta nyt minun pitäisi tehdä se itse, enkä jaksa, ei kiinnosta. Hyvällä säkällä olen viikonloppuna tehnyt viikon ruuat ja niitä raahaan töihin. Huonolla säkällä mulla on banaani. 😀
No mutta, sitten viimeinen asiakas lähtee ja päivä on pulkassa. Jep, siitähän se sitten taas vasta alkaa. On tullut lisää maileja mihin pitää vastata, tilauksia mitkä pitää pakata ja jotain papereita ja laskujakin pitäisi tulostella. Puhumattakaan siitä, että salongin pitäisi vielä jäädä siistiksi ennen seuraavaa päivää. Tässä sitten hurahtaakin sellaiset 30-60min. Niin ja koskas ne omat kynnet….
Pääsen pois töistä. Menen salille. Siellä nyt ei tuntia kauempaa mene ja pääsen kotiin. Kusetan koirat ja teen kuolemaa, koska mulla ei oo sitä ruokaa. x) Kyllähän sitä aina jotain keksii sitten syödä tai olen hakenut esim. sokokselta salaatin. Illalla ei sitten enää jaksakaan mitään, ja jos meinaa sitä omaa aikaa hetken saada, niin illat venyy helposti 12 tai yhteen, ennenkuin menee nukkumaan.

Nyt sitten pääsemmekin tähän someongelmaan. Kaiken tämän varsinaisen rahaa tuottavan työn ja oman elämän ja omasta hyvinvoinnista huolta pitämisen lisäksi, pitäisi vielä olla aikaa ottaa niitä kuvia, laittaa someen ja kikkailla kaiken maailman hästägit. Pitäisi myös ehkä niitä omia netti- ja facesivuja päivitellä. Uusia sovelluksiakin tulee koko ajan ja kaikissa pitäisi olla mukana. Ei mun aika ainakaan riitä kaikkeen tähän, ilman että pää räjähtää!
Olen nyt pari viikkoa oikein yrittänyt satsata näihin instoihin sun muihin ja ottaa niitä kynsikuvia. Ihan jees on mennyt, mutta yhtäkkiä huomaatkin, että kaksi tuntia on kulunut, kun olet seikkaillut somessa. Siis kaksi tuntia päivässä, joita mulla ei periaatteessa edes ole vuorokaudesta antaa!
Sitten meneekin viikonloput salilla, kirjanpitoa tehden, listaat seuraavan viikon tekemiset, teet niitä somejuttuja ja kirjoitat blogiin, kuinka vehkeestä tämä on. 😀 Ja sitten vedetään raipatirai lauantaina, koska muuten ei pysty, ja kun ne kaveritkin on siellä baarissa.

Tästä voi saada aika lailla sellaisen kuvan että valitan. Ei, en valita. Yritän vain kertoa realiteetit, mihin tämä maailma on menossa. Ymmärrän myös, että tänä päivänä sun firmalla vaan pitää olla Insta-tili, Face-sivut, nettisivut ja ehkäpä vielä Twitter-tili ja Snapchat. Jos sun firma ei löydy suosituimmita somekanavista, sun firmaa ei vaan ole, piste. Ainakin itse käyn ekana katsomassa onko yrityksellä face-sivut, niinkuin varmasti myös monet muut.
Itse myös tykkään ottaa niitä kuvia ja laitella joka paikkaan ja katsella muiden kuvia. Mutta miten, kun sitä aikaa ei vain enää ole?

Tässä parin viikon aikana, kun kaikki aikani on mennyt töihin, olen aika lailla roikkunut koneella, puhelimessa tai padilla. Olen huomannut, että kroppa menee kummalliseen tilaan. Ikäänkuin pieneen stressitärinään. Suosittelenkin laittamaan hetkeksi ne laitteet vaikka äänettömälle ja ole koskematta niihin ainakin puoli tuntia. Rauhoitu, katso vaikka telkkaria tai ole vaan. Kauniina kesäpäivänä istu vaikka pihalla ja rentoudu. Olemme nykypäivänä koko ajan aivan liikaa menossa ja olemme unohtaneet mitä on rauhoittua, kuunnella omaa kroppaa. Jos olet koko ajan jossain instassa, facessa, pelaat pokemonia tai candy crushia, niin aivosi ja kehosi eivät rentoudu ollenkaan.
Pystytkö itse olemaan vain? Älä koske tietoteknisiin laitteisiin vaikka puoleen tuntiin? I dare you!
#peaceout #fuckinghästägit

#aora #aoranails #jlumous #lumottukauneus #nailswag 

#aora #aoranails #jlumous #lumottukauneus #nailswag 

#aora #aoranails #jlumous #lumottukauneus #nailswag #aoratoes

Saatat myös pitää...

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.