elämä, työ, yrittäjyys

Perkeleen ämmät!

Työskentelemme naisvaltasella alalla ja se on kyllä aina yhtä haastavaa. Tulee mieleeni kollegan postaama teksti: ”Working in a field with mostly women is like a walk in the park. 

Jurassic Park.” Tai Family Guyn läppä: ”Men, we know how to be friends!”

Miksi suurin osa naisista ei osaa työskennellä keskenään rehellisesti tai auttaen toista? Kuulen vähän väliä kollegoilta mitä paskaa toinen kollega on höpöttänyt. Alaamme valtaa narsistit ja paskanjauhajat. Olenkin itse nykyään vain keskittynyt omaan toimintaani ja itseeni. Pelkästään jo oman salongin pyörittämisessä on haastavaa pitää kaikki järjissään ja avautumaan toisilleen.

Suurin ongelma naisten kanssa onkin, että asioista ei puhuta. Usein kyse onkin pelkistä väärinkäsityksistä, joista ei puhuta, ja näin ollen henkilöiden mielentilat myrkyttyvät. Aivan naurettavasta asiasta saattaa tulla valtava negatiivinen lumipallo efekti.

Juurikin töissä oli tilanne, joka oli sattunut pelkästä väärinkäsityksestä. Toinen reagoi erittäin lapsellisesti, kuin että olisi hoitanut asian, ottanut asian puheeksi, ja olisimme näin ollen heti välttyneet myrkyttämästä ilmapiiriä. Lapsellisinta on antaa kaikkien kärsiä, kuin että hoitaisi asian.

Minulla on myös joskus ollut työntekijä, joka ei tajunnut puhua. Oikeastaan on niitä ollut parikin… Tämä yksi ilmoitti irtisanomisestaan, ja sillä hetkellä luetteli kaikki asiat, joihin hän olisi halunnut muutoksia. Noh, minähän en ole ajatustenlukija! Jos olisin tiennyt nämä kaikki asiat, olisin voinut korjata ne, mutta kun ei. Anna mun kaikki kestää… Siksi toistelenkin aina töissä, että kertokaa jos on jotain, koska kukaan ei edelleenkään ole ajatustenlukija! Se vaan ei tunnu ikinä menevän kenenkään kaaliin.

Olen joskus myös kuulunut ns. tiimiin. Meillä oli kivaa ja yhteiset ammatilliset tekemiset olivat inspiroivia. Sitä yhdessä tekemistä on ikävä… Tiimin hajottua olen huomannut ulkopuolisena katsojana, kuinka myrkyllinen kyseinen joukko oli ja kuinka paljon turhaa paskaa porukka höpötti toisista ihmisistä. Porukassa ei tarvitse olla kuin yksi tai kaksi ryhmän myrkyttäjää, ja soppa on valmis. Näihin juttuihin menee myös helposti mukaan, koska muutkin pitävät sitä ihan okoona, ja olet ikäänkuin siinä samassa kuplassa. Ihmisiä haukutaan heidän ulkonäön tai muiden tekemistensä perusteella, vaikka ne eivät liity mitenkään ihmisen ammatilliseen osaamiseen.

Tiimit ovat vaihtuneet ja uudet porukat muodostuneet. Huomaan kuinka sama touhu jatkuu, koska ne samat ihmiset jatkavat ilmapiirien myrkyttämistä.

Surullista on myös, että alamme tuotteita saatetaan haukkua esim. some-ryhmissä, mutta kellekään ei ole tullut mieleen kysyä maahantuojalta onko tuote ok tai onko sitä mahdollisesti käytetty väärin. Ei. Paskaa vaan heti, kun ei osata käyttää.

Alamme on muutenkin haasteellinen, joten lopettakaa se lapsellinen pelleily ja alkakaa puhua toisillenne! Ottakaa vastuu omista tekemisistänne ja miettikää seuraavalla kerralla mitä itse sanotte, kun vastaanne tulee tilanne, jossa haukutaan muita. Puolustakaa toisia ja yrittäkää aina muistaa kysymys: ”Oletko kysynyt ihmiseltä asiasta?” tai ”Oletko kertonut tämän hänelle?”

Alamme on myös pieni, joten kyllä ne kaikki jutut sieltä kantautuu toisten korviin.

Tuetaan toisiamme ja tehdään yhteistyötä, näin olemme kaikki vahvempia ja alaamme aletaan ottaa vakavammin!

Saatat myös pitää...

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.