asiakaspalvelu, elämä, kynnet

Minähän teen VAIN kynsiä!

 Asiakas sanoi mua about tyhmäksi tässä yksi päivä. 

Opiskelen tällä hetkellä datanomiksi ja tottakai asiakkaat kyselevät kuinka opinnot edistyvät. Keskustelimme sitten yhden asiakkaan kanssa opinnoistani ja sanoin, että taidan samalla nykäistä Merkonomin paperit, kun ne tulevat ikäänkuin helposti siinä samalla.

Asiakas: ”Ai kauheeta, älä näitä hommia jätä! Susta tulee kohta liian fiksu näihin hommiin!”

Olin tyrmistynyt. En tiennyt miten olisin loppuajan ollut. Taisin olla aika hiljaa ja välillä hiukan riuhtaista asiakkaan kättä, koska hän ei ollut tarpeeksi fiksu rentouttaakseen sitä…
Tiedän, että asiakas ei varmaankaan ihan tajunnut mitä suustaan möläytti, mutta tuli harvinaisen selväksi pinttyneet mielipiteet, että kauneudenhoitoalan hommiin ei hirveästi älliä tarvita! Tai yleisesti ottaen mielipide, että joissain ammateissa ei nyt vaan tarvitse olla niin fiksu.
Arvatkaa olisiko tehnyt mieli viskata siveltimet ja viilat ja sanoa, että tee itte kyntes, kun siihen ei kerta älliä tarvita!

En ymmärrä edelleenkin ihmisten ajattelutapaa, että jokin työ on parempi kuin toinen. Tai jotkin opinnot ovat parempia, kuin toiset. Anteeks nyt vaan, mutta niillä lukion papereilla sä et tee yhtään mitään, ellet mene jatko-opiskelemaan jotain!

Mistäs kukaan edes tietää mitä kaikki on opiskellu tai mitä ihminen haluaa elämällään tehdä. Oma siskoni on erittäinkin koulutettu matematiikkanero, mutta hän on valinnut tiensä työskennellä yrittäjänä eläinten parissa. Toisekseen, ei ihan kuka vaan idiootti saa yritystä pyörimään kannattavasti! 
Moni asiakas varmaan edelleen luulee, että minäkin teen vain niitä kynsiä. Voin kertoa, että firman pyörittämiseen (varsinkin tällaisen hiukan isomman salongin) vaaditaan paljon aikaa ja älliä. Varsinkin jos meinaat saada sen tuottamaankin jotain. Seuraaviin asioihin menee aivan älyttömästi myöskin työtunteja:

  • Kirjanpito
  • Some-mainostus/mainokset
  • Verkkokaupan ylläpito
  • Nettisivut (mitä muuten ylläpidän ihan itse)
  • Tuotteiden tilaus ja haku
  • Laskujen maksu
  • Palaverien pitäminen 
  • Inventaariot
  • Kouluttautuminen

Yllä olevat asiat ovat yhteydessä toisiinsa ja niiden välillä fiksusti kikkailu saa yrityksesi voimaan hyvin ja tuottamaan voita leivän päälle. Kaikki ei ihan näitäkään asioita ymmärrä…

Olen itse opiskellut aikanaan pukuompelijaksi ja kosmetologiksi. Nykyään tosiaan keskityn kynsien tekoon, koska haluan. Kysynpä vaan, kuinka moni nykypäivänä edes omistaa neulaa ja lankaa? Puhumattakaan että saisi esim. napin ommeltua paikalleen. Osaan myös kaavoittaa. Jep, vaatteiden kaavoittaminen ja muotoilu kuuluu myös pukuompelijan koulutukseen. Ei ihan joka idiootti niitä kaavojakaan saa aikaiseksi.
Niin tai sitten merkonomi. Eipä ihmiset taida hirveästi kaupan kassojakaan arvostaa, mutta ne on mitä luultavammin niitä merkonomeja.Tiedän myös muutaman erittäinkin koulutetun ns. fiksun ihmisen, mutta käytännön järkeä ei ole sitten yhtään. Että mikä sitten on sitä fiksuutta ja älliä ja mikä ei? Josko nyt sitten pikkuhiljaa päästäisiin eroon tällaisesta ajattelutavasta. Se on muutenkin ihan sama mitä ihmiset työkseen tekee tai opiskelee. Eikö se ole tarkeintä, että osaa nauttia omasta elämästään ja tehdä sitä mistä tykkää. Jos ei se ydinfyysikon duuni ollutkaan niin kivaa, ni sä voit silti olla vaikka kampaaja, eikä se tee susta yhtään sen aliarvoisempaa tai tyhmempää!

Saatat myös pitää...

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.